Rundveehouderij

Nieuws 177 x bekeken

Onderzoek naar nieuw virus bij Nederlandse runderen

Lelystad – Het Centraal Veterinair Instituut gaat bloedmonsters van Nederlandse runderen screenen op het zogenoemde Schmallenbergvirus, dat in Duitsland is gevonden.

Het gaat om bloedmonsters van runderen die aan het eind van de zomer diarree-problemen hadden.

De Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad en het Duitse Friedrich Loeffler Institut op het eiland Riems hebben gegevens uitgewisseld over het in Duitsland gevonden Schmallenbergvirus. Met behulp van de Duitse gegevens kan in Nederland gericht gezocht worden naar het virus. Nederlandse instituten gaan ervan uit dat er geen verband is tussen diarreeproblemen en het nieuwe virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.