Rundveehouderij

Nieuws 366 x bekeken

Nieuw virus ziekteverwekker Duitse koeien

Bonn - De Gezondheidsdienst voor Dieren van de Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen is er in samenwerking met het Friedrich-Loeffler Instituut in geslaagd om bij koeien in het Duits/Nederlandse grensgebied een nieuw virus te isoleren.Dit meldt de Duitse diergezondheidssite AHO Actuell. Het virus krijgt voorlopig de naam 'Schmallenbergvirus'. Geïnfecteerde koeien laten weinig symptomen zien, hooguit een daling van de melkproductie gedurende tien dagen, die gepaard gaat met koorts. Koeien die tussen de 100ste en 180ste dag van de dracht zijn geïnfecteerd kunnen verwerpen of brengen kalveren met misvormingen ter wereld.

Het genoom van het nieuwe virus is voor 95 procent identiek aan het Akabane-virus. Dit is een virus dat voorkomt in Azië en Australië en wordt overgebracht door stekende insecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.