Rundveehouderij

Nieuws 204 x bekeken

Nederlandse runderen geweigerd aan Russische grens

Moskou – 389 runderen uit Nederland, Duitsland en Hongarije zijn maandag bij de grens van Rusland een tijd vastgehouden omdat de papieren niet in orde waren.

De transporteurs wilden bij Wit-Rusland de grens over maar werden niet geaccepteerd door de Russische veterinaire dienst omdat de gezondheidsverklaringen niet in orde bleken. De gezondheidsverklaringen misten onder andere gegevens wat betreft vaccinatie en testresultaten voor de runderziektes BVD en IBR.

Op de certificaten van de runderen uit Nederland was de herkomst van de dieren niet vermeld en de vaccinaties en behandelingen waren handgeschreven. Tevens waren de gezondheidsverklaringen niet door een dierenarts ondertekend en afgestempeld.

De dieren zijn bij de Russische grens in quarantaine geplaatst. De Duitse, Nederlandse en Hongaarse veterinaire autoriteten hebben later alsnog de ontbrekende gegevens aangeleverd, waardoor de dieren in Rusland officieel geregistreerd konden worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.