Rundveehouderij

Nieuws 221 x bekeken

Mogelijk half jaar cel voor illegale arbeiders op melkveebedrijf

Bad Axe – De Nederlandse eigenaars van een groot melkveebedrijf in de Amerikaanse staat Michigan wacht mogelijk een half jaar gevangenisstraf.

De melkveehouders hebben toegegeven illegale werknemers op hun bedrijf te hebben ingezet. Dat meldt perbureau Assosiated Press.

In de periode 2000 tot 2007 hebben in totaal 78 illegale immigranten op het bedrijf gewerkt. De Nederlandse familie emigreerde in de jaren 90 naar de Verenigde Staten. Ze bouwden een relatief kleine boerderij om tot een melkveebedrijf met 5.000 koeien.

Volgens hun advocaat Matthew Leitman gaat het om eerlijke mensen die zich aan de wet willen houden, die een verkeerde afwegingen hebben gemaakt bij het inhuren van personeel. De melkveehouders staan ook goed bekend in de omgeving. Volgens hun advocaat hebben de melkveehouders zich al bereid verklaard een boete van 2,7 miljoen dollar (bijna 2 miljoen euro) te betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.