Rundveehouderij

Nieuws

Melkrobotgebruikers tevreden

Munster- Van de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse gebruikers van een Lely-melkrobot zou 92,5 procent hetzelfde merk weer kopen. Bij Insentec en SAC is dat 90 procent, bij Delaval 84,5 procent.

Dat blijkt uit een enquete onder 832 gebruikers die het blad Top Agrar uitvoerde.

De merkentrouw bij GEA en Fullwood is lager. Bij GEA zou 77 procent hetzelfde merk weer kopen, bij Fullwood koopt 28 procent een ander merk.

De bediening van de robots gaat nagenoeg probleemloos. Bij Insentec, Fullwood en SAC beoordeelt 90 procent van de gebruikers de bediening als zeer eenvoudig of eenvoudig. De bediening van de GEA-robots wordt door een derde van haar gebruikers als zeer eenvoudig gekenschetst. Bij marktleiders Lely en DeLaval noemt meer dan 10 procent de bediening ‘veeleisend’.

Volgens de geënquêteerden geeft de robot van Insentec het minste storingen. Dat wordt bevestigd doordat maar liefst 21 procent van de gelijksoortige robot van SAC zegt nog nooit een storing te hebben gehad. Ook bij Lely zegt 88 procent zelden of nooit een storing te hebben. Bij Fullwood klaagt krap 18 procent over regelmatige of dagelijkse storingen. De meeste ervan kunnen de boeren zelf oplossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.