Rundveehouderij

Nieuws 285 x bekeken

Meer melkveehouders willen emigreren

Lelystad – De interesse in emigratie trekt aan. Vooral melkveehouders oriënteren zich op emigratie.

Duitsland is daarbij met name in trek omdat de pachtmogelijkheden ruim zijn. Maar binnen Europa zijn ook de Oost-Europese landen steeds meer een optie, net als Denemarken en Frankrijk.

Jan Ovinge van emigratieadviesdienst Agro E&I in Lelystad merkt dat gedurende het jaar de aandacht steeds groter werd onder boeren. ”Ze zijn duidelijk op zoek naar andere mogelijkheden om dat buiten Nederland met name de veeboeren verwachten meer financiële armslag te hebben en meer ruimte.”

Dat vooral melkveehouders interesse hebben, komt volgens Ovinge door dat zij het meest te besteden hebben in vergelijking met andere agrarisch ondernemers. Akkerbouwers zijn eveneens op zoek maar in mindere mate. Als een akkerbouwer al overweegt weg te trekken, oriënteert hij zich vooral op Amerika en Canada omdat de mogelijkheden binnen Europa beperkt zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.