Rundveehouderij

Nieuws

Lactalis en Zweedse Skånemejerier tekenen principeakkoord

Malmö/Laval- Het Franse zuivelconcern Lactalis is in principe bereid de middelgrote Zweedse melkverwerker Skånemejerier over te nemen dan wel nauw samen te werken met dit bedrijf.

De partners hebben daarover een intentieakkoord ondertekend. Dat heeft Skånemejerier meegedeeld. Het akkoord behelst volgens de door het Zweedse bedrijf gekozen bewoordingen plannen om ’samenwerkingsafspraken met elkaar aan te gaan.’ Met het oog daarop wordt de komende weken wederzijds een due diligence uitgevoerd. Als de resultaten daarvan naar wens uitvallen zal verder worden gewerkt aan de samenwerkingsplannen, aldus Skånemejerier.

Voor Skånemejerier komt het er, zo blijkt uit de toelichting, op aan om via de samenwerking het rendement in de melkproductie voor haar leveranciers op te krikken en de afzet van haar merkwaren te versterken en verder te ontwikkelen. Lactalis is met een omzet van 15 miljard euro vele malen groter dan Skånemejerier. Dit bedrijf draait een omzet van rond de 330 miljoen euro per jaar met een melkplas van ruim 400 miljoen kilo van tegen de 600 coöperatief met het concern verbonden leveranciers.

Of registreer je om te kunnen reageren.