Rundveehouderij

Nieuws 174 x bekeken

Klein aanbod zorgt voor hogere quotumprijs West-Duitsland

Berlijn – De melkquotumprijzen in Duitsland pakten op de najaarsbeursronde van woensdag hoger uit door een aanbod dat slechts half zo groot was als de vraag.

In het westelijke handelsgebied – veruit het grootste van de twee beursregio’s – steeg de prijs ten opzichte van de voorlaatste ronde van begin juli met 4 cent naar 13 cent per kilo.

In het aanzienlijk kleinere oostelijke handelsgebied handhaafde zich de prijs op 3 cent. Het gemiddelde voor de Bondsrepubliek als geheel komt daarmee volgens het Bauernverband op 11 cent. In totaal ging een kleine 222 miljoen kilo in andere handen over. Dat komt overeen met 0,8 procent van het nationale quotum.

Afgezien daarvan was de omzet kleiner dan op de novemberrondes van de twee voorafgaande jaren. Het westelijke gebied stond voor ruim 173 miljoen kilo van de omzet. De meeste melk vloeide per saldo, net als bij de voorgaande beurssessies, weer af naar Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. Hier werden de productierechten opgekrikt met ruim 27 miljoen kilo. Beieren leverden als vanouds in, ditmaal ruim 25 miljoen kilo.

De beursrondes hebben drie keer per jaar plaats. De volgende is begin april.

Of registreer je om te kunnen reageren.