Rundveehouderij

Nieuws 291 x bekeken

Kaas op de designplank

Parijs - Op de expositie van Design sur un plateu in Parijs wordt kaas op een opmerkelijke manier gepresenteerd.

De expositie is een initiatief van La Milk Factory, dat als een soort creatief culinair laboratorium werd opgericht door de Franse zuivelindustrie. Volgens de initiatiefnemers kan het presenteren van kaas een stuk aantrekkelijker dan een simpel papiertje of folietje.

Op de expo die tot 12 januari is te bezichtigen in Parijs zijn ontwerpen te zien van Franse topdesigners die kaas op een originele manier presenteren.

Ontwerper François Xavier Balléry pakt uit met Fromaj 2.0 waarbij de kaas in een clean doosje wordt gestopt met enkel een QR-code erbovenop. Germain Bourré kwam met een doos op de proppen waarbij je met bijna ceremonieel gebaar verschillende plankjes kan onthullen. Andere opgemerkte bijdrage was van het bekende 5.5 Designers dat metalen roosters presenteerde die als weilanden op elkaar aansluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.