Rundveehouderij

Nieuws 356 x bekeken

Hisfa trekt in bij Nevedi

Rotterdam – De vereniging van handelaren in stro, fourages en aanverwante producten (Hisfa) trekt in bij de Nederlandse Vereniging van Diervoederfabrikanten (Nevedi). Aanleiding is dat beide organisaties met ingang van 1 januari 2012 nauw gaan samenwerken.

Beide organisaties verwachten met de samenwerking efficiënter te kunnen werken op organisatieniveau en op tal van beleidsterreinen, zoals duurzaamheid, transport, voedselveiligheid en efficiënt mineralengebruik. Bij de samenwerking staat behoud van eigen identiteit voor de verenigingen centraal. Beide blijven als zelfstandige organisaties bestaan, met elk een eigen bestuur, beleidsagenda en standpunten.

Binnen de samenwerking stelt Hisfa haar eigen beleid vast en legt de uitvoering daarvan vanaf 2013 neer bij het verenigingsbureau van Nevedi. In de loop van 2012 zal de huidige secretaris van Hisfa zijn taken stap voor stap overdragen aan het verenigingsbureau. Eind 2012 zal deze overdracht voltooid zijn en is er bij Nevedi een aanspreekpunt beschikbaar voor de leden van Hisfa. Hiervoor trekt Nevedi in 2012 een nieuwe medewerker aan.

De Hisfa heeft ongeveer 110 leden, de totale omzet van voeders is jaarlijks zo’n 200 miljoen euro. In de fouragehandel werken ongeveer vijftienhonderd mensen.

Nevedi behartigt de belangen van de diervoerindustrie. Bij deze organisatie zijn eveneens 110 bedrijven aangesloten die samen meer dan 95 procent van de industriële diervoerproductie voor hun rekening nemen. In de branche werken 5.800 mensen. De totale omzet bedroeg in 2010 ongeveer 4,7 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.