Rundveehouderij

Nieuws 206 x bekeken

Gemiddelde melkgift Deense veestapel levert in

Aarhus – De gemiddelde melkgift van de melkveestapel in Denemarken is in 2010/11 gedaald. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Kenniscentrum van de Landbouw, de bedrijfsadviesorganisatie van federatie LF.

Per koe zakte de melkproductie ten opzichte van het voorafgaande jaar met 151 kilo naar 8.919 standaardkilo. Volgens het kenniscentrum zijn daarvoor waarschijnlijk meerdere factoren verantwoordelijk, waaronder een geringe kwaliteit van de snijmais van 2010 en uitbreiding van de quota, waardoor de koeien langer werden aangehouden dan anders. De melkveestapel is gelijk gebleven. Het gemiddelde aantal koeien per bedrijf steeg niettemin met 6 naar 148. Het grootste Deense melkveebedrijf heeft 1.250 koeien. Het aantal bedrijven met meer dan 500 koeien nam toe naar 35. Het totale aantal bedrijven is momenteel 3.920. Per 1 april, aan het begin van het lopende quotumjaar, was het aantal 3.953.

Of registreer je om te kunnen reageren.