Rundveehouderij

Nieuws laatste update:4 mrt 2016

Gebruikers tevreden over melkrobot

Van de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse gebruikers van een Lely-melkrobot zou 92,5% hetzelfde merk weer kopen. Bij Insentec en SAC is dat 90%, bij Delaval 84,5%. Dat blijkt uit een enquête die het blad Top Agrar uitvoerde.

De merkentrouw bij GEA en Fullwood is lager. Bij GEA zou 77% hetzelfde merk weerkopen, bij Fullwood koopt 28% een ander merk.

De bediening van robots gaat nagenoeg probleemloos. Bij Insentec, Fullwood en SAC beoordeelt 90% van de gebruikers de bediening als eenvoudig. De bediening van de GEA-robots wordt door een derde van de gebruikers als zeer eenvoudig gekenschetst. Bij marktleiders Lely en DeLaval noemt meer dan 10% de bediening ’veeleisend’.

Of registreer je om te kunnen reageren.