Rundveehouderij

Nieuws 161 x bekeken

GD ziet geen relatie met nieuw virus en koeiendiarree

Bonn - Volgens de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) is er vooralsnog geen sprake van een relatie tussen het nieuwe koeienvirus in Duitsland en de eerdere diarreeproblemen onder Nederlandse runderen.

Maandag werd bekend dat de Duitse Gezondheidsdienst voor Dieren van de Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen en het Friedrich-Loeffler Instituut een nieuw virus bij koeien in het Duits/Nederlandse grensgebied hebben geïsoleerd. Het virus krijgt voorlopig de naam ‘Schmallenbergvirus’.

De symptomen van dit nieuwe virus (melkgiftdaling en koorts) lijken sterk op de symptomen die in augustus en september bij Nederlandse runderen te zien waren. Volgens de GD in Nederland is er op dit moment nog geen reden om aan te nemen dat het om hetzelfde virus gaat. “De diarree die in Nederland gemeld werd, was in Duitsland namelijk niet het hoofdprobleem”, aldus de GD.

Wel houdt de GD contact met Duitse diergezondheidsinstanties over mogelijk nieuwe ontwikkelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.