Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina voegt commerciële afdelingen België samen

Amersfoort – Zuivelconcern FrieslandCampina gaat de commerciële afdelingen van zijn vestigingen in het Belgische Aalter en Bornem samenvoegen.

De nieuwe gezamenlijke vestiging komt te staan in Destelbergen, nabij Gent, zegt een woordvoerder. FrieslandCampina benadrukt dat deze herschikking geen gevolgen heeft voor de productie. Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat in Bornem een investering van 3 miljoen euro plaatsvindt voor uitbreiding van de productie. Daar wordt onder meer Friesche Vlag koffiemelk geproduceerd. In Aalter wordt voor 36 miljoen geïnvesteerd. Dat resulteert in een bijna verdubbeling van de productiecapaciteit voor zuiveldranken, zoals Fristi.

Door de samenvoeging van de commerciële afdelingen van beide bedrijven hoeven in principe geen arbeidsplaatsen te vervallen. Zo’n veertig personeelsleden van Aalter en Bornem moeten mee verhuizen, voor de overige commerciële medewerkers heeft de verplaatsing van het kantoor weinig gevolgen omdat deze mensen toch veelal onderweg zijn. De samenvoeging is nog een uitvloeisel van de fusie tussen Friesland Foods en Campina, nu bijna drie jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.