Rundveehouderij

Nieuws 222 x bekeken

Fransen ruimen koeien wegens PCB-vervuiling

Greze-en-Bouère – In het Franse Greze-en-Bouère bij Laval worden drie veestapels met in totaal 142 koeien geruimd wegens vervuiling met PCB's.

De bedrijven staan met een tiental collega’s al sinds begin dit jaar onder verscherpt toezicht nadat de vervuiling was ontdekt. De PCB-restanten zijn afkomstig van een bedrijf dat industrieel afval verwerkt. Volgens de plaatselijke autoriteiten is op de drie te ruimen bedrijven de vervuilingsgraad zo hoog dat ze niet op korte termijn hun activiteiten kunnen hervatten.

De boeren in de omgeving hebben er bij die autoriteiten op aangedrongen de vervuiling door de fabriek zo snel mogelijk te stoppen. Een aantal boeren heeft een schaderegeling van het bedrijf geaccepteerd maar anderen hebben besloten liever naar de rechter te stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.