Rundveehouderij

Nieuws 209 x bekeken

ELI stopt steunmaatregel geitenhouders

Den Haag – De regeling voor steun aan geiten-en schapenhouders die financieel in problemen zitten als gevolg van Q-koorts stopt. 

Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). De herstructureringsregeling was bedoeld als vangnet voor ondernemers, wiens bedrijfsvoering als direct gevolg van de Q-koorts-crisis in gevaar dreigde te komen.

De regeling is beperkt gebruikt. In 2010 werden vijf aanvragen goedgekeurd, voor een totale bijdrage van 237.335 euro. Dit jaar werd één aanvraag goedgekeurd, voor een vergoeding van 33.085 euro.

De regeling is op 1 oktober gesloten en wordt wegens de geringe belangstelling en de afnemende noodzaak niet meer opnieuw geopend. Op dit moment worden nog drie aanvragen behandeld. De betroffen ondernemers hebben allemaal de maximale steun van 100.000 euro aangevraagd.
Het ministerie bekijkt ook de Q-koortsmaatregelen die nog van kracht zijn in de geiten- en schapensector. ”Wat betreft de Q-koorts-situatie zijn we terug op het niveau van voor de epidemie.

Dit betekent niet dat we kunnen overgaan op de orde van de dag, maar het vraagt wel om heroriëntering van de huidige crisismaatregelen”, aldus staatssecretaris Henk Bleker.

Of registreer je om te kunnen reageren.