Rundveehouderij

Nieuws 197 x bekeken

Duitse melkprijzen in oktober grotendeels stabiel

Münster - De in oktober uitbetaalde melkprijzen in Duitsland zijn grotendeels stabiel gebleven ten opzichte van september, zo meldt TopAgrar in Münster.

Marktleider DMK handhaaft zijn melkprijs op 35 cent per kilo. De Nedersaksische mededinger Molkerei Ammerland houdt zijn voorsprong vast want deze betaalt onveranderd 38 cent. Het Duitsland-wijde prijsleidersschap van Ammerland is echter overgenomen door de kleine verwerker Meierei Struvenhütten in Sleeswijk-Holsten die 39 cent presteert. Arla-dochter Hansa-Milch, eveneens in Sleeswijk-Holstein, betaalt 4 cent minder. Dat is echter wel 1,5 cent meer dan in september. De prijzen zijn gebaseerd op 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Of registreer je om te kunnen reageren.