Rundveehouderij

Nieuws 147 x bekeken

Duitse coöperatieve zuivel ziet niets in Brussels leverantiecontractenvoorstel

Berlijn- De coöperatieve Duitse zuivelsector wijst de voorstellen uit Brussel om in de hele EU gelijke melkleverantiecontracten in te voeren af. Dat verklaart het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) na een bijeenkomst met de zuivelcoöperaties.

In een dwangmatige aanpak zien zij niets. ”Bij de door de EU nagestreefde versterking van de contractmatige banden tussen leveranciers en melkverwerkers moet aan het principe van vrijwilligheid worden vastgehouden,” aldus het DRV. Volgens DRV-topman Manfred Nüssel gaat de Europese Commissie met haar voorstellen voor het landbouwbeleid na 2013 voorbij aan de realiteit van de markt in de melksector en in de afzonderlijke lidstaten. ”Met de beoogde regulering van de contractonderhandelingen door producentenorganisaties worden extra schakels gecreëerd. Ingrepen in de door de producenten zelf gevormde coöperatieve structuren en restricties die verdere positieve ontwikkeling moeilijker maken, willen we absoluut niet,” licht Nüssel toe.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.