Rundveehouderij

Nieuws 300 x bekeken 2 reacties

Duits prijsniveau vaarzen stijgt

Verden - De prijzen van vaarzen op de Duitse markt lopen op. Dat kan worden opgemaakt uit de prijzen die op de veilingen van de leidende fokkerij- en vermarktingsorganisatie Masterrind de afgelopen maanden zijn betaald.

50 procent van de dieren brengt meer dan 2.000 euro op, enkele meer dan 3.000 euro. De Masterrind-veilingen worden regelmatig gehouden. Op de jongste veiling in Verden werd vorige week een record geboekt met voor één van de aangeboden vaarzen een prijs van 4.500 euro. Belangrijke oorzaak van de stijgende prijstrend is waarschijnlijk de productiesituatie in de Duitse melkveehouderij. Het risico dat het quotumjaar 2011/12 in maart eindigt met een overschrijding van de ruimte is aanzienlijk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wie dit artikel goed leest komt tot de conclusie dat de schrijver ervan de weg kwijt is!!!
  Immers bij een overschrijding van het produktie plafond stijgt de aanvoer van vaarzen en dan gaat de prijs echt niet stijgen toch?

  AGD wees eens kritischer op je werknemers want daar betalen we niet voor

 • no-profile-image

  Jochum

  Masterrind schrijft dat de oorzaak van de dure vaarzen komt omdat de boeren die op de 2 november melkquotum kochten nu investeren in hoogproductieve koeien voor hun bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.