Rundveehouderij

Nieuws 233 x bekeken

Deense zuivelsector vreest gevolgen nieuwe suikeraccijns

Kopenhagen – De Deense voedingsindustrie en met name de zuivel vreest nadelige gevolgen van de suikerheffing die volgend jaar door de regering wordt ingevoerd.

Volgens landbouw- en verwerkersfederatie LF betekent de maatregel voor de zuivelindustrie een afdracht van ruim 80 miljoen euro. ”Een harde klap,” constateert LF-directeur Claus Søgaard Richter. ”Het is sowieso al duur om te produceren in Denemarken.” Hij wijst er daarbij op dat de suikeraccijns boven op de 1 oktober van kracht geworden vettax komt, die de kosten voor alleen de zuivelindustrie al met 100 miljoen euro heeft verhoogd. Voor de voedingsindustrie als geheel zal de suikeraccijns naar verwachting een omzetderving veroorzaken van rond de 70 miljoen euro, los van de kosten die zijn verbonden met de administratie en afdracht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.