Rundveehouderij

Nieuws 212 x bekeken

Dean Foods boekt groot verlies door afwaardering divisie

Dallas - Dean Foods heeft vooral door een forse afwaardering van de divisie Fresh Dairy Direct in het derde kwartaal een verlies geboekt van 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro).

Vorig jaar boekte de Amerikaanse zuivelaar nog een winst van 24 miljoen dollar (18 miljoen euro).
Fresh Dairy Direct is ontstaan uit een serie acquisities, aldus algemeen directeur Gregg Engles, waardoor veel goodwill op de balans is gekomen. Goodwill is het gedeelte van de marktwaarde van een onderneming dat niet is toe te wijzen aan activa en passiva. Bedrijven betalen bij een overname vaak een kleine bonus op de direct aanwijsbare waarde van een bedrijf.

De markt voor de verse melk die Fresh Dairy Direct verkoopt, is echter de afgelopen jaren verslechterd, aldus Engles, met lagere volumes en prijzen tot gevolg. De vooruitzichten zijn zelfs op langere termijn volgens Engles weinig hoopgevend. De Texaanse onderneming besloot daarom Fresh Dairy Direct met 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) af te waarderen.

Engles benadrukt dat de afwaardering niet slaat op de andere, goed lopende divisies Alpro, Morningstar en Whitewave. Dean Foods zag in het derde kwartaal de omzet met 12 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 3,4 miljard dollar (2,5 miljard euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.