Rundveehouderij

Nieuws 258 x bekeken

DOC Kaas praat met leden over toekomst bedrijf

Hoogeveen – DOC Kaas wil in januari uitgebreid met de leden overleggen over de toekoemstvisie van het bedrijf.

Aanleiding is het afketsen van de voorgestelde fusie met DMK, begin november. Bij de stemming daarover bleek ruim 40 procent van de leden tegen het samengaan met het Duitse bedrijf. Dat was een blokkerende minderheid.

Tijdens een reeks van acht vergaderingen in januari zal nu met de leden worden doorgesproken over de toekomstige koers van het zuivelconcern. De centrale vraag is of DOC Kaas zelfstandig moet blijven en het beleid daarop moet afstemmen, of op zoek moet gaan naar een nieuwe samenwerkingspartner.

De ledenraad, raad van beheer en de directie willen daar volgens het bedrijf ruim te tijd voor nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.