Rundveehouderij

Nieuws 193 x bekeken

Britten willen bezuinigen op schoolmelk

Londen – De Britse regering wil zo’n 11 miljoen euro bezuinigen op schoolmelk. Londen garandeert wel dat kinderen tot vijf jaar op peuterscholen of kinderverblijven elke dag hun flesje schoolmelk blijven krijgen.

Volgens het ministerie van volksgezondheid rekenen vooral tussenhandelaren veel te veel voor de melk. In sommige gevallen worden bedragen tot 1 pond per pint, omgerekend ongeveer een euro per halve liter, in rekening gebracht. Dat is meer dan het dubbele van wat melk normaal gesproken in de winkel kost.

De melkboer regelt de rekening daarbij met de school die het geld weer terug kan halen bij de overheid die daar jaarlijks ruim 60 miljoen euro aan kwijt is. Gekeken wordt nu of een meer centrale inkoop tot bezuinigingen kan leiden.

Schoolmelk is in Groot-Brittannië ingevoerd in 1940 en wordt sinds de jaren 80 alleen nog gegeven aan kinderen tot vijf jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.