Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken

Britse melkproductie blijft afzwakken

Londen – De Britse melkproductie is in oktober uitgekomen op 1,0622 miljard liter.

Dat is 13,7 miljoen liter ofwel 1,3 procent minder dan dezelfde maand vorig jaar en de derde achtereenvolgende maand dat de melkproductie in Groot-Brittannië lager uitkomt. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Rural Payment Agency, de Britse dienst regelingen. Over het lopende melkjaar komen de Britten nu op 7,991 miljard liter, nog slechts 45,7 miljoen of ruim een half procent meer dan in het voorafgaande melkjaar.

Eerder stelde het zuivelschap DairyCo dat de terugloop in de melkproductie vooral te wijten is aan het verder afnemen van het aantal melkkoeien. Veel veehouders brengen vooral hun slechter producerende koeien naar de slacht nu ze daar een relatief goede prijs voor kunnen maken om op die manier in de komende wintermaanden op de voerkosten te besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.