Rundveehouderij

Nieuws 169 x bekeken

Boterolie verder onderuit op internetveiling Fonterra

Auckland (NZ) – De opbrengsten van de internetveiling voor zuivel van Fonterra, de Nieuwzeelandse coöperatie, waren vandaag voor melkpoeders nagenoeg prijshoudend in vergelijking met de vorige veiling op 18 oktober.

De prijs van watervrij melkvet, boterolie, zakte gemiddeld met 9,3 procent naar $ 3.309 ofwel € 2,43. De prijsdaling was er vooral voor de leveringen van boterolie op de relatief korte termijn, in januari (min 111,9 procent). Als geheel zakte de index van de beurs, het gemiddelde van de opbrengsten van alle verhandelde soorten zuivelproducten, met 1,2 procent.

De aangeboden hoeveelheden, in totaal bijna 42.000 ton, zijn nagenoeg geheel verkocht.
Volmelkpoeder, het voornaamste verhandelde product, bracht per ton gemiddeld $ 3.487 op, dat is € 2.559. Er was ditmaal weinig invloed op het resultaat van de valutakoersen. De dollar is in de afgelopen veertien dagen slechts een fractie duurder geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.