Rundveehouderij

Nieuws 180 x bekeken

Bauernverband laakt prijsconcessies verwerkers in overleg met grootgrutters

Berlijn – Het Bauernverband (DBV) uit zijn ongenoegen over de prijsconcessies die de Duitse verwerkers hebben gedaan tegenover de grootgrutters in het najaarsoverleg over de melk- en yoghurtleveranties. De boerenfederatie ziet daarvoor geen enkel goed argument.

In ieder geval tot en met januari verdienen de boeren in Duitsland volgens het Bauernverband een positief stabiele ontwikkeling van de melkuitbetalingsprijzen in Duitsland. Vice-bestuurstopman Udo Folgart stelt daarbij vast dat de prijzen op de boter- en kaasmarkt overeind zijn gebleven, terwijl tevens de zuivelexportvolumes een stijgende trend laten zien.

De prijsconcessies van de verwerkers in het ’witte assortiment’ noemt Folgart daarom ’totaal onbegrijpelijk, temeer daar dit maar een aandeel van18 procent in het totale afzetvolume inneemt.’ Folgart is er verder van overtuigd dat de stabiele vraag op de wereldmarkt ook de Europese binnenmarkt ten goede zal komen. ”Wel hebben we daarvoor ook in Duitsland actieve zuivelbedrijven nodig die met productinnovaties de consumententrend in Europa en wereldwijd kunnen volgen,” zo waarschuwt hij de verwerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.