Rundveehouderij

Nieuws 168 x bekeken

BDM verliest hoger beroep schadevergoeding Sachsenmilch

Dresden – De Duitse melkveehoudersorganisatie Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) kan niet meer in beroep gaan tegen het vorig jaar uitgesproken vonnis inzake de schadevergoeding aan Sachsenmilch voor de blokkade van het bedrijf begin juni 2008.

Boeren blokkeerden het bedrijf toen met trekkers. Het vonnis werd vorig jaar in tweede instantie geveld door het Oberlandesgericht in Dresden. Het Bundesgerichtshof in Karslsruhe heeft het beroep van BDM hiertegen afgewezen en het vonnis is daarmee definitief. Behalve de BDM zijn tevens het Landesbauernverband van Brandenburg en enkele individuele actievoerders veroordeeld.

Over de hoogte van de schadevergoeding heeft het Oberlandesgerichtshof niets vastgelegd. Daarover dient een afzonderlijke zaak te worden gevoerd bij het Landgericht. Sachsenmilch eiste aan het begin van het proces 680.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.