Rundveehouderij

Nieuws

Arla schrapt 150 arbeidsplaatsen bij Milko

Stockholm – Arla Foods heeft vandaag voor 150 medewerkers in Zweden ontslagvergunning aangevraagd. De maatregel betreft het personeel van de vestiging in Grådö. Deze fabriek behoort tot het door Arla overgenomen zuivelbedrijf Milko en moet worden verkocht aan een derde partij.

De verkoop van deze fabriek was één van de voorwaarden waaronder de overname van Milko eind vorige maand door de Zweedse kartelbewaker werd goedgekeurd. In afwachting van de verkoop moet de verwerkingscapaciteit worden teruggebracht naar hooguit 50 miljoen kilo melk per jaar.

Arla is van plan de komende tijd de productie van Grådö te verplaatsen naar de overige fabrieken van het concern. Tevens worden de administratie- en verkoopfuncties van Milko geconcentreerd in het hoofdkantoor in Stockholm.

Of registreer je om te kunnen reageren.