Rundveehouderij

Nieuws

Arla handhaaft melkprijs in november

Aarhus - Arla handhaaft in november de melkprijs op omgerekend 34,58 cent per kilo, hoewel het concern qua resultaatontwikkeling een verlaging zou moeten toepassen.

Door het uitbetalingsniveau te handhaven zakt het jaarresultaat van het Scandinavische zuivelconcern naar 2,4 procent. Gebudgetteerd is 2,5 procent. Dit schrijft de directie in de leveranciersnieuwsbrief.

De melkprijs is gebaseerd op melk van de beste kwaliteit bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en is zo bekeken de hoogst mogelijke prijs die een leverancier kan krijgen. De november-melkprijs is iets hoger dan in september maar aanzienlijk lager dan in augustus toen omgerekend krap 36 cent werd gerealiseerd.

Omtrent de oorzaak van de teruggelopen resultaatontwikkeling doet Arla geen mededelingen. Wel is duidelijk dat in ieder geval de Griekse markt tegenvallers oplevert. In het kantoor in Athene heeft het concern donderdag 7 van de 33 arbeidsplaatsen geschrapt, zegt vandaag Arla’s perschef in Denemarken, Theis Brøgger.

Of registreer je om te kunnen reageren.