Rundveehouderij

Nieuws

Weer Britse prijzenslag met melk

Londen – De grote Britse supermarkten zijn opnieuw in een prijzenslag verwikkeld met verse melk.

De meeste winkels verkopen melk nu voor 1,25 pond voor een plastic containers van vier pints ofwel 2,27 liter. Omgerekend komt dat neer op 63 eurocent per liter. Asda heeft die flessen ook nog eens een keer in een ’twee halen, één betalen’-aanbieding, waardoor de consument slechts iets meer dan 30 cent per liter betaalt.

Het zuivelschap DairyCo wijst erop dat die prijzenslag komt op een moment dat de zuivelbedrijven juist over de hele linie hun melkprijs hebben verhoogd. In een enkel geval, zoals bij de cooperatie MilkLink, is zelfs al weer een nieuwe verhoging voor de komende maand aangekondigd. Bovendien voeren die zuivelbedrijven al tijden een forse concurrentieslag om de leveringscontracten met de grote winkelbedrijven.

DairyCo stelt dan ook ’dat het niet duidelijk is of de winkelbedrijven zelf de financiële gevolgen van de prijzenslag voor hun rekening nemen of verwachten dat hun melkleveranciers een lagere marge accepteren.’

Of registreer je om te kunnen reageren.