Rundveehouderij

Nieuws

Warrnambool exporteert dagverse melk naar China

Warrnambool - Het Australische zuivelbedrijf Warrnambool Cheese & Butter is gestart met de export van dagverse melk van naar China.

Dat meldt de Warrnambool Standard. De afgelopen maanden zijn er bij wijze van proef een aantal vrachtvliegtuigen met gekoelde dagverse melk naar China gevlogen. De bedoeling is dat er op de korte termijn wekelijks een vrachtvliegtuig vertrekt met aan boord 100.000 liter dagverse melk. De melk, die wordt verwerkt en verpakt in het in Zuid-Australië gelegen Allansford, wordt in China gedistribueerd vanuit Shanghai, Guangzhou en Hong Kong. De melk is in eerste instantie bestemd voor de retail.

Warrnambool-directeur David Lord, ziet een potentiële markt voor de verkoop van 15 tot 20 miljoen liter dagverse melk in China. Dat zou betekenen dat de Australische zuivelonderneming 20 procent meer melk onder het merk Sungold moet produceren. De capaciteit van de fabriek in Australië is recent vergroot.

Warrnambool Cheese & Butter heeft een joint-venture met FrieslandCampina. Samen produceren de zuivelondernemingen het prebioticum Vivinal-Gos, een ingrediënt voor ondermeer kindervoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.