Rundveehouderij

Nieuws

Ruim kwart Vlaamse melkveehouders wil uitbreiden

Leuven – Ruim een kwart van de Vlaamse melkveehouders wil uitbreiden. Dit blijkt uit een telefonische enquête door onderzoeksbureau AgriDirect.

In totaal gaf 26,1 procent van de melkveehouders aan te willen groeien. Dat is iets meer dan vorig jaar.

In de zomer van 2011 werden ongeveer 1.650 melkveehouders met minimaal vijftig koeien telefonisch bevraagd over hun toekomst- en investeringsplannen. Daaruit blijkt dat het aantal melkveehouders met uitbreidingsplannen gestegen is met 2 procent. In 2010 had 24,4 procent plannen om uit te breiden of over te nemen, in 2011 is dat 26,1 procent.

Het aandeel melkveehouders dat wenst te stoppen of af te bouwen, is bovendien gedaald, van 1,9 procent naar 1 procent. Vooral investeringen in ligboxstallen (13,4 procent) zijn dit jaar populair. Investeringen in sleufsilo (12,1 procent) of mestopslag (10,5 procent) minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.