Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Poederbrief bezorgd op hoofdkantoor FrieslandCampina

Amersfoort – Op het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort is woensdagmiddag rond 14.00 uur melding gedaan van een poederbrief. De brief bevat geen anthrax maar het is nog onduidelijk om welk ander poeder het gaat.

De brief kwam binnen op de postkamer. Een medewerker van FrieslandCampina vertrouwde de brief niet en maakte meteen melding bij de politie. Uit een snelle analyse ter plekke bleek dat het in ieder geval niet gaat om het gevaarlijke anthraxpoeder. De forensische opsporingsdienst is nu aan het onderzoeken om welk ander (mogelijk gevaarlijk) poeder het gaat. Het pand is niet ontruimd.

Volgens de politie is het nog niet duidelijk aan wie de brief is gericht en wie mogelijk achter deze daad kan zitten. Het is de eerste keer dat een poederbrief bij FrieslandCampina is bezorgd. Dit wordt verder onderzocht. De politie spreekt daarom ook over een incident.

Een poederbrief is een brief die mogelijk biologische ziekteverwekkers bevat. De laatste jaren komt de term poederbrief regelmatig in het nieuws, omdat mensen met behulp van zo’n poederbrief hun onvrede willen tonen aan belangrijke personen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paco

  Melkpoeder?

 • no-profile-image

  Stof tot nadenken?

 • no-profile-image

  sabrina

  misschien bloem

Of registreer je om te kunnen reageren.