Rundveehouderij

Nieuws 169 x bekeken

Noorse zuivelaar Tine sluit eerste negen maanden af met minder winst

Oslo – Het Noorse zuivelconcern Tine heeft in de eerste negen maanden van dit jaar het resultaat zien dalen.

Volgens het vandaag gepubliceerde nieuwe interimrapport boekte het concern een winst van omgerekend 133 miljoen euro. Dat is 24 miljoen euro minder dan in na de eerste drie kwartalen in 2010. De omzet steeg wel, namelijk met 66 miljoen naar krap 1,6 miljard euro. Het concern geeft als hoofdoorzaak op dat het te maken heeft met een kleinere productie door een geringere melkaanvoer. Daarnaast loopt de afzet van gewone consumptiemelk terug. De goed draaiende afzet van de andere zuivelproducten kan dit tot dusver niet geheel compenseren. Nadelige factor waren ook extra kosten voor het opstarten van nieuwe boterproductiecapaciteit. Tine zegt dat het bezig is met investeringen in de her- en omstructuering van de bedrijfsvoering. ”De nieuwe structuur levert Tine een goede basis op voor toekomstige groei binnen de kernactiviteiten van het concern.”

Of registreer je om te kunnen reageren.