Rundveehouderij

Nieuws 368 x bekeken

Nominatie voor concept Koesignalen

Overberg - Mariëtte Laugeman, dierenarts van de Tilburgse gezelschapsdierenkliniek Den Herd, heeft de tweede MVVO-award gewonnen.

Ze was genomineerd voor deze prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Veterinair Ondernemen (MVVO) vanwege haar tomeloze inspanningen en inzet voor de Stichting Mens Dier Nood. De jury prees de hoge kwaliteit van de inzendingen dit jaar. Naast Dierenkliniek Den Herd werd het bedrijf VetVice voorgedragen met hun concept "Koesignalen" , waarin het welzijn van de koe centraal staat. Ook De Graafschap Dierenartsen ontvingen een nominatie vanwege hun monitoringsprogramma "Dry2Fresh", waar met één druppel bloed vliegensvlug de gezondheids-toestand van een dier kan worden vastgesteld. Stichting Diergeneeskunde in Ontwikkelingslanden ontving van de jury een eervolle vermelding en een cheque van 500 euro. "Hun diergeneeskundige hulp aan project Lengasiti Maasai verdient alle lof.

De tweejaarlijkse MVVO-award werd vrijdag 7 oktober uitgereikt op het jaarcongres van de beroepsorganisatie van dierenartsen, de KNMvD. De MVVO-award bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van 1.000 euro. De tweejaarlijkse MVVO-award is een initiatief van KNMvD, Dierenartsencoöperatie AUV, Digiredo en St Anna Advies.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.