Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken

Nieuwe baas Fonterra stelt ambities hoog

Auckland – Theo Spierings, de nieuwe topdirecteur van Fonterra, wil Nieuw-Zeeland de zuivelhoofdstad van de wereld maken.

Dit zegt hij in een interview met een Nieuw-Zeelandse krant. Om die positie te bereiken, zijn veel veranderingen nodig, stelt hij. Het bedrijf moet zowel dichter bij de consument komen te staan als dichter bij de boer en de lokale gemeenschap. Dat kan volgens hem door een vergrote nadruk op milieubewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf.

Fonterra moet ook meer investeren in toegevoegde waarde-producten en moet de melkproductie fors opvoeren. Een productie van 20 miljard kilo per jaar lijkt vooralsnog echter de limiet. Spierings lijkt ook beter te willen luisteren naar verontruste boeren-aandeelhouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.