Rundveehouderij

Nieuws

Nestlé ziet omzetstijging Europa achterblijven

Vevey – Voedingsconcern Nestlé heeft in de eerste negen maanden van 2011 een omzet geboekt van 60,9 miljard Zwitserse francs (49,1 miljard euro). De omzet met voortgezette activiteiten is daarmee met 7,3 procent gestegen.

Nestlé zag de verkopen van zuivel en ijs met 8,1 procent stijgen tot 12,1 miljard Zwitserse francs (9,75 miljard euro). De divisie die ontbijtgranen en babyvoeding maakt zag de omzet met 5,6 procent stijgen. De cijfers liggen hoger dan de doelstelling van Nestlé de omzet steeds te doen groeien met 5 tot 6 procent.

In absolute cijfers is de omzet van Nestlé gedaald, maar dit komt door het afstoten van Alcon, een Zwitsers bedrijf dat oogverzorgingsproducten maakt.

De resultaten worden bovendien gedrukt doordat de prijs voor Zwitserse francs in euro’s is opgelopen door de eurocrisis. Investeerders zien in de Zwitserse franc, Noorse krone, Duitse staatsobligaties en edelmetalen een veilige haven.

Nestlé voerde een aantal prijsverhogingen door zonder dat dit leidde tot grote vraaguitval. De Belgische topman Paul Bulcke spreekt niettemin over een onvoorspelbare en moeilijke omgeving. De Europese verkopen van Nestlé zijn 3,8 procent gestegen tot 11,1 miljard Zwitserse francs (8,9 miljard euro). Daarmee vormt Europa de slechtst lopende markt voor Nestlé, dat de omzetten in Noord- en Zuid-Amerika zag stijgen met 5,6 procent en in andere delen van de wereld met 11 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.