Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Nederland moet 40 miljoen euro superheffing betalen

Brussel - Nederland moet 40 miljoen euro aan superheffing betalen.

Dat maakte de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, dinsdag bekend. De boete is zo’n vier ton hoger dan het Productschap Zuivel in mei had geschat. Een dergelijke afwijking is niet ongebruikelijk.

Ook Denemarken overtrad in de periode 2010/2011 beide quota. Oostenrijk, Cyprus en Luxemburg leverden te veel aan zuivelbedrijven. Voor die vier EU-lidstaten was de totale boete ruim 15 miljoen euro.

Voor de vorige periode, van 1 april 2009 tot 31 maart 2010, kreeg Nederland nog een boete van bijna 14 miljoen euro. De quotaregeling eindigt in 2015.

Volgens de voorlopige cijfers bleef in de periode 2010-2011 de totale productie in de EU 6 procent onder de vastgestelde quota. De limieten waren met 1 procent verhoogd in vergelijking met de voorgaande periode. Toch overschreden Nederland en de andere vier EU-landen de quota met bijna 200.000 ton, aldus de commissie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hoezo economische crisis? Zolang de Nederlandse melkveehouders zoveel superheffing kunnen en willen betalen om te kunnen melken is er geen reden om over een crisis te hebben.

 • no-profile-image

  waarom krijgen we alleen cijfers van "brave" landen
  hoeveel heeft Italie bijvoorbeeld al overschreden en betaald?
  journalisten zoek dat eens uit

 • no-profile-image

  W. Zandbergen
  Veel over het qoutum heen melken is met een goede planning niet nodig , maar de doorsnee nederlandse melkveehouder heeft maar èèn doel voor ogen zoveel mogelijk liters in de tank
  kosten wat het kost !

Of registreer je om te kunnen reageren.