Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken 1 reactie

Melkveehouders: contract Lactalis niet tekenen

Parijs – Organisaties van melkveehouders die leveren aan Lactalis, met bijna 14 miljard liter melk naar eigen zeggen het grootste zuivelbedrijf ter wereld, hebben hun aanhangers dringend opgeroepen de door het bedrijf toegestuurde ontwerpcontracten niet te tekenen. ”Wij wijzen ernstig op de juridische en economische risico’s als ze dat wel zouden doen.”

De voorzitters van boerengroeperingen, die zeggen 60 tot 70 procent van de melkleveranciers van Lactalis te vertegenwoordigen, hebben deze week hun strategie besproken tijdens een bijeenkomst in Parijs. Zij hebben daarbij gewaarschuwd dat Lactalis een nieuwe versie van de melkcontracten heeft verstuurd of binnenkort gaat versturen. ”Niets is vastgesteld en niemand moet dus tekenen,” aldus de groep, die tegelijkertijd meedeelt dat Lactalis bereid zou zijn met haar vertegenwoordigers te praten.

De groeperingen, die hopen erkend te worden als producentenorganisaties, willen een kadercontract en daarnaast aanvullende afspraken over de manier waarop dat in de praktijk wordt toegepast. Daarbij moet de rol van de producenten meer over het voetlicht komen en ook een ’evenwicht ontstaan in de commerciële relatie’.

De groeperingen zelf willen daarbij erkend worden als onderhandelingspartner, terwijl Lactalis net als andere grotere Franse zuivelondernemingen liefst zaken doet met elke melkveehouder afzonderlijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zgucvaiyse

    oBUpR0 tywxsvkfofqj, [url=http://mantdrbtjlaf.com/]mantdrbtjlaf[/url], [link=http://mlchfkkacyaj.com/]mlchfkkacyaj[/link], http://wrvpwohiuejc.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.