Rundveehouderij

Nieuws 314 x bekeken

Melkgift Zweedse koeien gestegen

Stockholm – De melkgift van de Zweedse melkveestapel is het afgelopen jaar ten opzichte van het jaar daarvoor met 12 kilo gestegen naar gemiddeld 9.480 kilo per koe. Dat meldt zuivelfederatie Svensk Mjölk in zijn nieuwsbrief.

Per regio zijn er relatief flinke verschillen. De hoogste productiviteit is te zien in de regio Halland in het Zuidwesten waar gemiddeld 10.010 kilo per koe wordt gemolken. Het aantal aan de controle deelnemende bedrijven was ruim vierduizend. De melkveestapel van deze bedrijven bestaat voor 51 procent uit Holsteiners en voor 41 procent uit het ras SRB, waarvan de afkorting staat voor Zweeds roodbont rundvee.

Het totale aantal bedrijven was in 2010/11 rond de 5.500, met een dalende tendens. Per juli dit jaar was het aantal melkveehouders gedaald naar 5314.

Of registreer je om te kunnen reageren.