Rundveehouderij

Nieuws

Italiaans Granarolo wil samenwerking met FrieslandCampina

Bologna – Het Italiaanse zuivelbedrijf Granarolo zoekt samenwerking op onderdelen met FrieslandCampina. Dit melden Italiaanse kranten op basis van uitlatingen van de top van Granarolo. FrieslandCampina wil niet reageren op de berichten.

Volgens Italiaanse media wil Granarolo samenwerken met FrieslandCampina op logistiek gebied. Het Nederlandse bedrijf is volgens de Italianen sterk in de logistiek en zou hen kunnen helpen om Italiaanse zuivelproducten elders in Europa beter voor de voetlicht te brengen. In hoeverre dit strijdig is met de wens van FrieslandCampina om zelf zo veel mogelijk zuivel op de Europese markt te verkopen, wordt niet duidelijk.

Ook zou de Italiaanse coöperatie grondstoffen kunnen betrekken van FrieslandCampina, zo wordt genoemd. In Italië bestaat nog steeds een tekort aan melk, terwijl er in Nederland genoeg is.

Of registreer je om te kunnen reageren.