Rundveehouderij

Nieuws 164 x bekeken

Hoge kaasvoorraad blijft probleem in Amerika

Chicago - De Amerikaanse kaasprijzen gaan gebukt onder de last van de hoge kaasvoorraden.

In totaal ligt nu 472.000 ton kaas in Amerikaanse pakhuizen. Dit is volgens de Amerikaanse zuivelindustrie 15 procent meer dan gemiddeld in de afgelopen vijf jaar. Er zijn er al diverse initiatieven ondernomen, onder meer door Cooperatives Working Together (CWT) om kaas via private subsidies te exporteren en zo de binnenlandse markt te ontlasten, maar per saldo heeft dit nog niet veel geholpen.

De Amerikaanse melkproductie is dit jaar blijven stijgen, ondanks hevige droogte en schaarste aan voer in diverse delen van het land en ondanks relatief hoge aantallen slachtingen van melkkoeien. 'Probleem' voor de Amerikaanse zuivelindustrie is dat de melkproductie per koe blijft stijgen. Een deel van die extra productie gaat inmiddels de grens over via de weer toenemende export van magere melkpoeder. De export van kazen is tot nog toe echter niet zo'n groot succes.

Een gelukje bij een ongeluk voor de Amerikanen is dat een land als Korea meer zuivel importeert dan normaal omdat het nog altijd last heeft van de gevolgen van een MKZ-uitbraak. Daardoor moet Korea tijdelijk extra vlees en zuivel importeren. Ook Japan importeert de laatste jaren steeds meer kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.