Rundveehouderij

Nieuws 232 x bekeken

Geitenkaasmaakster wint publieksprijs Held van de Smaak

Groningen - Karin Wanders van geitenbedrijf De Saanenhof mag zichzelf Held van de Smaak op gebied van ambachtelijke zuivel en kaas noemen.

De biologisch-dynamische geitenhoudster en kaasmaakster uit het Brabantse Heeze kreeg deze publieksprijs uitgereikt tijdens de opening van de landelijke Week van de Smaak in Groningen. De prijs werd uitgereikt onder twaalf provinciewinnaars.

Het bedrijf van Wanders maakt al dertig jaar geitenkaas, de rauwmelkse Heezer geitenkaas, die wordt verkocht in de eigen winkel en in restaurants in de regio. Al het ruwvoer voor de 700 geiten komt van het eigen bedrijf of uit de regio.

De vakjuryprijs ging naar Kaasboerderij Captein uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.