Rundveehouderij

Nieuws 268 x bekeken

FrieslandCampina investeert en verkoopt

Amersfoort – FrieslandCampina investeert 13 miljoen euro in de condensfabriek in Leeuwarden. Dit meldt het Fries Dagblad.

Het concern wil de productiecapaciteit van melkpoeder, vanwege een toenemende vraag uit Afrika en Azië. De investeringen leveren ongeveer 10 extra banen op. Er komt onder meer een nieuwe indamper, naast de droogtoren die nu in gebruik is. Ook worden bestaande machines gerenoveerd.

Bedrijfsonderdeel Kaas, boter en melkpoeder heeft ondertussen het bedrijfsgebouw in Drachten verkocht, meldt DTZ Zadelhoff. Het gebouw wordt overgenomen door snoepfabrikant CCI Continental Candy Industries. Dit bedrijf is al meer dan 25 jaar een producent van zoetwaren. In oktober verhuist CCI naar de voormalige kaasfabriek van FrieslandCampina.

Of registreer je om te kunnen reageren.