Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra worstelt om melkstroom aan te kunnen

Auckland – De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra worstelt om de enorme toevloed van boerderijmelk op het Noordereiland aan te kunnen.

Het bedrijf heeft alle 450 RMO’s nodig om de melk op te halen en heeft daarbij nog ontheffing aangevraagd bij de overheid om het maximale treingewicht per vrachtwagencombinatie met 1 ton te mogen overschrijden.

Het bedrijf heeft de wettelijke plicht om alle aangeboden melk in Nieuw-Zeeland op te halen, ook al bestaan er ook kleine concurrenten op het Noordereiland.

De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland is dit najaar (ginds: voorjaar) enorm door een ideale combinatie van een goede herfst, zachte winter, mooi voorjaar en erg groeizaam weer. De melkproductie bedraagt 81 miljoen kilo per dag.

Of registreer je om te kunnen reageren.