Rundveehouderij

Nieuws 155 x bekeken

Duitse producentenprijzen boter in augustus ruim 1 procent lager

Wiesbaden – De Duitse producentenprijzen van boter en andere melkvetten zijn in september ten opzichte van augustus met 1,2 procent gedaald. Dat blijkt uit de nieuwe maandelijkse cijfers van het Statistische Bundesamt in Duitsland.

Ten opzichte van september vorig jaar kregen de melkverwerkers 6,8 procent meer voor boter en melkvetten. Voor margarine noteren de statistici van september vorig jaar tot september dit jaar een prijsstijging van 11,6 procent.

Ook was in september ten opzichte van augustus sprake van een plus, namelijk van 1,1 procent. Het algehele producentenprijsniveau van voeding steeg sinds vorig jaar met 5,8 procent en met 0,3 procent van augustus tot september.

Of registreer je om te kunnen reageren.