Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkproductie in eerste helft quotumjaar gestegen

Bonn – In de eerste helft van het lopende quotumjaar 2011/12 produceerde de Duitse melkveehouderij 2,2 procent meer dan in dezelfde periode van het voorafgaande jaar en bovendien 0,7 procent meer dan de ruimte toelaat.

Dat constateert landbouwmarktbureu AMI. De overschrijding van het quotum is daarmee in september niet verder gestegen, maar de kans dat het jaar ook eindigt met een overproductie neemt wel toe. Als het zover komt zou het voor de eerste keer sinds drie jaar zijn, dat de Duitsers weer een superheffing moeten betalen.

De overschrijding van dit moment houdt tevens in dat de quotumprijzen op de najaarshandelsronde van 2 november mogelijk een stijgende trend zullen laten zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.