Rundveehouderij

Nieuws 202 x bekeken

Droogtehulp van Franse 'provincies'

Poitiers – Verschillende Franse regio’s hebben een aparte steunregeling ingesteld voor veehouders in hun gebied die dit voorjaar door de droogte zijn getroffen.

De hoogste vergoeding is beschikbaar in Poitou-Charentes, de regio rond Poitiers, waar getroffen boeren aanspraak kunnen maken op duizend euro steun per bedrijf. Dat geld zou dan vooral aangewend moeten worden voor de aanvoer van hooi en ander veevoer uit andere delen van het land. In de aangrenzende regio Centre komt dat bedrag op 500 tot 850 euro.

De boerenorganisaties raden hun leden aan in ieder geval in de eigen regio te informeren of dergelijke specifieke steunmaatregelen beschikbaar zijn. Naast de regionale steun kunnen boeren ook aanspraak maken op steun uit het nationale fonds voor calamiteiten in de landbouw. Dat is deze weken bezig met de beoordeling van de binnengekomen aanvragen en zal de toegekende steunbedragen binnen afzienbare termijn uitbetalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.