Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Deltamilk verhoogt voorschot oktober

Bleskensgraaf – Coöperatie Deltamilk betaalt de leden over de maand oktober een netto voorschot van € 37,02 per 100 kilo exclusief btw.

Dit is de melkprijs bij een standaardgehalte van 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit en na aftrek van 7 cent PZ-heffing. De onderneming betaalt daarmee 73 cent per 100 kilo meer dan over de maand september, en volgt daarmee FrieslandCampina, die eenzelfde prijsbeweging maakte. Beide baseren zich op het verwachte gemiddelde van de uitbetaalprijzen van een reeks Europese zuivelbedrijven.

Met een gemiddelde van € 37,01 per 100 kilo over de eerste tien maanden van 2011 betaalt Deltamilk tot nog toe 36 cent per 100 kilo meer dan FrieslandCampina. Alleen particuliere verwerker Nemelco betaalt tot nu toe een nog hogere melkprijs uit, maar die publiceerde nog geen melkprijs oktober en keert ook geen nabetaling uit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Maar wat is de nabetaling van Deltamelk dat hebben ze van het vorig qoutum jaar nog niet openbaar gemaakt ?

Of registreer je om te kunnen reageren.