Rundveehouderij

Nieuws

Deense melkveehouderij vreest ondergang door Europese hervormingsplannen

Kopenhagen - De hervormingsplannen zoals die nu tafel liggen gaan de Deense melkveehouderij de kop kosten. Dat gelooft landbouwsectorfederatie LF.

”Als deze voorstellen worden omgezet wordt de melkveehouderij geruïneerd,” zegt Peder Phillip, voorzitter van de rundveesectie. Volgens Phillip heeft de melkveehouderij veel meer tijd nodig. De doelstelling van de Europese Commissie voorziet in een gelijktrekking van de hectarepremies en plattelandsontwikkelingsmiddelen tussen de landen uiterlijk in 2019. De Denen willen daarvoor minstens twintig jaar uittrekken en dat bovendien op basis van een eigen model dat is toegesneden op de eigen situatie.

Phillip meent tevens dat de Europese Commissie kennelijk niets meer ziet in een verdere oriëntering op de markt. ”Met de gelijktrekking is eerder sprake van een signaal dat er meer bescherming op nationaal niveau komt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.